Salariații de la Apele Române au protestat la Bacău, ministrul le dă dreptate

”Revendicările și acțiunile de protest ale salariaților AN „Apele Române” Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP) a luat act de acțiunile de protest organizate de salariații Administrațției Naționale „Apele Române” (ANAR), instituție aflată în coordonarea MAP. În urma analizării revendicărilor, MAP consideră că acestea sunt, în bună parte, îndreptățite, iar soluționarea acestora trebuie tratată cu prioritate de conducerea Administrației Naționale „Apele Române”. Precizăm că, din informațiile solicitate de la AN Apele Române, parte din revendicări sunt deja soluționate. Pentru soluționarea cât mai rapidă a celorlalte revendicări ale salariaților, conducerea MAP a dispus ANAR ca,imediat după aprobarea bugetului, să demareze negocierea actului adițional la Contractul Colectiv de Muncă, împreună cu reprezentanții angajaților, și aplicarea tuturor prevederilor legale, astfel încât să fie respectate toate drepturile salariaților prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Apelor și Pădurilor.

Circa 200 de membri ai Federației sindicale APEHID din Administrația Națională Apele Române au participat marți, 30 ianuarie, la un miting de protest în fața Prefecturii din Bacău. Acțiunea a fost organizată împotriva modului în care le sunt respectate drepturile salariale prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă încheiat până în acest an inclusiv, dar și pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la reîncadrarea personalului pe trepte/grade și gradații și la acordarea sporurilor pentru condiții deosebite de muncă.
Protestatarii s-au adunat, inițial, în Parcul Trandafirilor și au venit în coloană organizată la Prefectură, pe ritmurile Imnului național și ale Horei Unirii. Doi dintre liderii sindicali au luat cuvântul și au detaliat revendicările pentru care a fost organizat mitingul de protest.
La final, o delegație a protestatarilor s-a întâlnit cu prefectul Maricica-Luminița Coșa, căruia i-au înmânat o petiție și de la care au primit asigurări că petiția va fi trimisă la Guvern.

Be the first to comment

Leave a Reply