Protest la Spitalul Județean de Urgență Buzău

COMUNICAT DE PRESĂ

Vă informăm că protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău continuă și astăzi, 29.11.2023, începand cu ora 10.00 și până la ora 12.00.

Acest protest va continua până când se vor lua măsuri concrete de majorare a salariilor personalului TESA din spitale. Solidari la aceste proteste sunt și colegii de la alte spitale din țară, care se alătură zilnic la aceste manifestări de protest.

Personalul TESA (economisti, juristi, ingineri, referent de specialitate, muncitori, magazineri, liftieri, garderobieri, telefonisti etc.) vor întrerupe lucrul și vor ieși în fața unității medicale pentru a-și exprima nemulțumirile.

La ședința Grupului de Lucru de la Ministerul Sănătății din data de 28.11.2023 s-au propus și s-au discutat soluții pentru creșterea salariilor personalului TESA din spitale.

Sperăm că acestea să fie adoptate în final și astfel să fie eliminate inechitățile salariale din sistemul sanitar!

Menționăm că revendicările personalului TESA din S.J.U. Buzău sunt:

  • Adoptarea de urgență a unei soluții de majorare a salariilor de baza personalului contractual nemedical (TESA) din spitalele publice, așa cum s-a identificat si in cazul personalului din cadrul CAS.

– Actualizarea indemnizației de hrană cu salariul minim pe economie aflat în plată;

– Exceptarea spitalelor de la prevederile Legii nr. 296/2023 care determină desființarea unor structuri de specialitate administrative, având drept consecință disfuncționalități ale activității suport actului medical;

                                                      Compartiment Relații Publice

                                                                Adriana Bunilă