Cea de-a X-a ediție a festivalului Săptămâna Teatrului Tânăr s-a încheiat sâmbătă, 21 octombrie, la Teatrul „George Ciprian” din Buzău

Au fost acordate trei premii, două dintre ele fiind câștigate de Teatrul „Maria Filotti” din Brăila și unul de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați. În cele opt zile de festival au fost prezenți 2000 de spectatori.

            Ediția aniversară Săptămâna Teatrului Tânăr a fost închisă sâmbătă, 21 octombrie, de Vlad Trifaș, directorul festivalului, și de Ella Prodan, gazda din acest an. Momentul a fost marcat de festivitatea de premiere, în cadrul căreia au fost acordate următoarele premii:

·         Cel mai bun spectacol: „Naufragiat” de Donald Margulies, regia Andrei Huțuleac, producție Teatrul „Maria Filotti” Brăila;

·         Cel mai bun actorCiprian Chiricheș pentru rolul Louis de Rougemont din spectacolul „Naufragiat” de Donald Margulies, regia Andrei Huțuleac, producție Teatrul „Maria Filotti” Brăila;

·         Cea mai bună actrițăOana Mogoș pentru rolul Ema din spectacolul „Vrabia”, text și regie Leta Popescu, producție Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați.

Trofeele special realizate pentru festivalul Săptămâna Teatrulu Tânăr au fost realizate de artistul Ionuț Marin MOTA.

Din componența juriului care a decis câștigătorii acestei ediții au făcut parte: evaluatorii profesioniști – Alina Leonte (actriță), Anxkhela Bregu (Coordonator relații internaționale artistice pentru statul turc) și Ariana Paul (teatrolog) și evaluatorii amatori: Mihaela Filip (Facultatea de Arte Decorative și Design, Secția Scenografie), Georgiana Pătrașcu (Liceul de Arte „Margareta Sterian”) și Antonia-Ana Ardeleanu (Colegiul Național B.P. Hașdeu). 

Ultima zi a evenimentului a oferit publicului două reprezentații prezentate de tinerii buzoieni: „Copii răi” de Mihaela Michailov, susținut de trupa de la Palatul Copiilor Buzău, coordonată de Adrian Constantin și „Sectorul S” de Emanuel Pârvu, prezentat de Trupa Treivirgulăpaișe, coordonată de Dan Solcan. Cele două spectacole au primit rânduri de aplauze puternice la final, încununând această ediție Săptămâna Teatrului Tânăr.

Săptămâna Teatrului Tânăr #10, a avut loc între 14 și 21 octombrie 2023 și a însumat 2000 de spectatori care au trecut pragul Teatrului „George Ciprian” Buzău, 100 de voluntari provenind de la liceele locale, peste 70 de artiști invitați, 7 producții invitate de la instituții de spectacol din întreaga țară, 2 spectacole ale elevilor buzoieni, un curs de consiliere în carieră pentru adolescenți.

Săptămâna Teatrului Tânăr a fost organizat de Teatrul „George Ciprian” Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău. 

Mai multe detalii la www.teatrulgeorgeciprian.ro, pe paginile de Facebook și pe Instagram.