Investițiile derulate de Ministerul Apelor și Pădurilor în județul Vâlcea, inspectate de ministrul Ioan Deneș

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor „Romsilva”(RNP), Gheorghe  Mihăilescu, directorul Administrației Bazinale de Apă Olt(ABA), Ștefan Prală, directorul de Investiții al ANAR, Vlad Marcoci, directorul Direcției Managementul Riscului la Indundații și Siguranța Barajelor, Altan Abdulamit, din cadrul ministerului, efectuează astăzi o vizită de lucru în Vâlcea, cu ocazia recepționării unor obiective din domeniul apelor și pădurilor, derulate de Ministerul Apelor și Pădurilor în acest județ. Din partea autorităților locale, ministrul este însoțit de președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, de prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, de primarii localităților în care s-au realizat aceste proiecte.

La primele ore ale zilei, ministrul Ioan Deneș a inspectatlucrările efectuate pe râul Topolog, în mai multe puncte aflate pe raza comuneiNicolae Bălcescu. Lungimea totală a lucrărilor este 1244 metri, valoareainvestiției este de 3.570 mii lei, iar scopul lucrării este acela de a proteja căilede comunicații, rețelele de utilități și imobilele riverane.

În orașul Băbeni, delegația a inspectat lucrarea de la Stăncălău, oinvestiție în valoare de 7.338 mii lei, unde s-au amenajat 920 de metri dealbie a pârâului, cu scopul de a proteja oamenii și bunurile lor, căile decomunicații, rețelele de utilități din zonă, grav afectate anul trecut deinundații.   

La finalul vizitei de lucru în localitățile amintite, ministrul Ioan Deneșa susținut o conferință de presă la sediul primăriei Băbeni. În cadrul conferințeia prezentat atât proiectele finalizate, cât și obiectivele care vor fifinanțate și finalizate anul acesta.

La ora transmiterii acestui comunicat, vizita ministrului Ioan Deneș înjudețul Vâlcea continuă cu inspectarea proiectelor hidrotehnice derulate deANAR, în raza localității Vaideeni.

DIRECȚIA DE COMUNICARE