Instituția Prefectului – Județul Buzău: Comunicat de Presă

COMUNICAT DE PRESĂ

Apa râului Buzău a sfințit, cu peste 1600 de ani în urmă, pe unul dintre primii martiri creștini ai neamului. Biserica Ortodoxă Română și toată suflarea buzoiană prăznuiesc, în 12 aprilie 2022, 1650 de ani de la martiriul Sfântului Mucenic Sava de la Buzău.

Apropierea marii sărbători ne oferă ocazia de a cinsti memoria Sfântului Sava prin organizarea de către Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău, Instituția Prefectului – Județul Buzău și Inspectoratul Școlar Județean Buzău a unui eveniment literar-artistic de tip concurs, la care sunt invitați toți elevii și cadrele didactice din unitățile școlare ale județului Buzău. Scopul final al concursului vizează atât ancorarea tinerilor în valorile morale creștine, cât și descoperirea și întărirea demnității și mândriei locale, prin rememorarea martiriului Sfântului Sava, ca reper important al dăinuirii noastre creștine pe aceste meleaguri, printr-un act cultural.

Prin activitățile proiectului, Seminarul Teologic din Buzău, Instituția Prefectului – Județul Buzău și Inspectoratul Școlar Județean Buzău își propun scoaterea în evidență a calităților literar-artistice dobândite de elevii participanți, a cunoștințelor de istorie și de religie, din perspectiva unei învățări de performanță, bazată pe cunoștințe, abilități și aptitudini, conforme competențelor transversale propuse de noul curriculum școlar. Elevii vor finaliza lucrările de creație literară și artistică, în conformitate cu tematica din regulamentul concursului, până în data de 9 aprilie 2022, urmând ca premierea câștigătorilor să aibă loc în ziua prăznuirii Sfântului Sava, 12 aprilie 2022, în Catedrala „Sfântul Sava” din Buzău, în prezența oficialităților instituțiilor locale.

Biroul de presă Instituția Prefectului – Județul Buzău