1 Decembrie – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI ÎN GARNIZOANA BUZĂU

1 Decembrie – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

ÎN GARNIZOANA BUZĂU

Invităm pe toți buzoienii să sărbătorim împreună Ziua Națională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor pe Calea Eroilor din Buzău, miercuri,1 decembrie, începând cu ora 11.00, printr-o ceremonie militară și religioasă și defilare cu personal și tehnică militară.

Ceremonia din acest an este organizată de către Garnizoana Buzău în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Buzău.

Astfel, aproximativ 400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale și celelalte instituții din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, cu peste 70 de mijloace tehnice și circa 10 aeronave, vor participa la defilarea cu personal și tehnică militară.

La ceremonia militară de Ziua Națională a României, se vor putea viziona maşinile de luptă a infanteriei MLI – 84 M – „Jderul” aflate în dotarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, urmate de principalele echipamente ale Sistemului Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău.

 Ceremonia militară din acest an se desfășoară în condiții de siguranță sanitară, în contextul evoluției pandemiei, Ministerul Apărării Naționale luând toate măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii și contaminării cu virusul SARS COV-2.

Garnizoana Buzău invită pe toți cei interesați să participe la acest eveniment organizat pe 1 decembrie, pe Calea Eroilor, începând cu ora 11.00, și cere scuze participanților la trafic pentru inconvenientele produse.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE