Investiții în siguranță pentru Spitalul Județean Buzău

Consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici ai unui proiect prin care vor fi atrași 10 milioane de lei cu care să fie refăcută întreaga instalație de oxigen a Spitalului Județean Buzău. Va fi refăcut și sistemul de detectare, semnalizare și alarmare la incendii în unitatea spitalicească.

„Am aprobat caracteristicile tehnice și economice la un proiect pe care o să-l lansăm mâine pe fonduri europene. Aici a fost o muncă extraordinară că am fost în contra-timp ca să reușim într-o perioadă destul de scurtă să facem tot ce înseamnă documentația. Este vorba despre un proiect în valoare de 10 milioane de lei, pe fonduri europene, unde, ca să putem să aducem la standard tot ce înseamnă acum și din cauza pandemiei și nu numai, de la securitatea care trebuie să fie în spitalele noastre, și acum mă refer strict la Spitalul Județean, capacitățile de oxigen, cu tot ce înseamnă capacitatea de răspuns la incendii și așa mai departe”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Potrivit proiectului aprobat astăzi, banii vor fi folosiți pentru realizarea unor instalații și trasee de gaze medicale noi și moderne atât în incinta Spitalului Județean cât și în secțiile Secţia Oncologie și Secţiile Pneumologie/TBC/Boli infecțioase/SIDA.

După realizarea acestei investiții întreaga unitate medicală va fi dotată cu sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală și de detectare, semnalizare și de alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen medical în incintă.

”Proiectul presupune și realizarea schemei/proiectului de execuție și montaj în vederea asigurării exigențelor de siguranță la foc a utilizatorilor construcției, pentru prevenirea incendiilor și intervenția în timp util, în caz de apariție a acestora”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Buzău.

După aprobare, perioada de implementare este de 19 luni. Linia de finanțare accesată acum și de Consiliul Județean Buzău a fost deschisă imediat după tragedia de la spitalul din Piatra Neamț, fondurile fiind destinate exclusiv modernizării instalațiilor de oxigen.