„Viitoruri curate! Nu viituri murdare!”

Buzoienii sunt invitați sâmbătă, 2 octombrie, la o acțiune de igienizare a malurilor râului Buzău în dreptul orașului Pătârlagele. Acțiunea începe la ora 10.30 din dreptul stadionului din orașul Pătârlagele, urmând ca timp de aproximativ două ore voluntarii să strângă deșeurile acumulate pe malurile râului.  

Inițiativei se vor alătura și autoritățile locale, un grup de agenți de poliție și jandarmi care vor participa voluntar. Sunt așteptate și mai multe grupuri de elevi de la unitățile de învățământ din zonă. Acțiunea se bucură și de susținerea Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița, Primăria Pătârlagele și Consiliul Județean. 

Acțiunea face parte din „Viitoruri curate! Nu viituri murdare!”, proiect care are  drept obiectiv crearea unei comunități informate și responsabile care împreună cu autoritățile locale să pună stop comportamentului nociv de a arunca gunoiul la râu. Inițiatorii proiectului sunt o coaliție de trei ONG-uri: Asociația Centrul de Artă Aluniș, Societatea Exploratorilor și grupul Interact Buzău.