Petre Emanoil Neagu, la Comitetul European al Regiunilor

”Zilele acestea am participat la o nouă sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor, unde am votat amendamente și am dezbătut teme de interes pentru regiunile europene, precum gestionarea schimbărilor climatice, impozitarea averilor sau a multinaționalelor.

În cadrul ședinței DelegațieiRomâniei de la Comitetul European al Regiunilor, am avut onoarea de a o avea ca invitat pe Excelența Sa doamna Andreea Păstârnac, ambasadorul României în Regatul Belgiei, căreia îi mulțumesc pentru cuvintele frumoase despre județul Buzău ce s-au regăsit în discursul domniei sale. Principalele referiri au fost la modul în care patrimoniul nostru cultural a fost pus în valoare și prezentat țărilor membre unde se regăsesc comunități importante de români.

Sunt onorat că am posibilitatea, ca membru cu drepturi depline în COR, de a reprezenta interesele buzoienilor și a fi puntea de legătură între UE și cetățenii săi din regiunea noastră”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.