Direcția Silvică Buzău a înființat o pădure la Movila Banului

Rezultate remarcabile la Direcția Silvică Buzău

Programul de împăduriri, planificat de Direcția Silvică Buzău pentru anul 2023 a fost îndeplinit cu succes, ne-a declarat  șeful Compartimentului de Împăduriri din cadrul Direcției Silvice Buzău, ing. Alexandru Ioana.

Programul de împăduriri a reprezentat un obiectiv prioritar în cadrul instituției și anul trecut, iar indicatorii de plan, creionați destul de ambițios de directorul Direcției Silvice Buzău, Constantin Moiseanu au fost îndepliniți și chiar depășiți. Pentru trimestrul I al anului 2023 a fost planificat un program de regenerări de 89 de hectare, plan realizat în condiții bune, ba mai mult, s-a făcut un efort și s-a intervenit suplimentar pe șapte hectare de teren degradat. În trimestrul II al anului trecut, Direcția Silvică Buzău a împădurit efectiv 27 de hectare de pădure, operațiune la care s-a folosit 105 mii de puieți forestieri din care 74 de mii de puieți de stejar, 21 de mii de puieți de frasin și 10 mii de puieți de arțar. O adevărată pădure a fost plantată la Movila Banului, într-o zonă expusă curenților erozivi și deșertificării, pe o suprafață de 21 de hectare. În total în trimestrul II al anului trecut 186 de hectare au fost supuse procesului de regenerare.

Revenind la baza proprie de aprovizionare a Direcției Silvice Buzău, Pepiniera Simileasca, putem spune că aici au fost înființate adevărate păduri de puieți, care au crescut frumos și trebuie să-și îndeplinească scopul pentru care au fost înființate. Pădurea de plop destinat împiedicării eroziunii solului în zonele mlăștinoase, ca un mic exemplu, ce a crescut sub ochii noștri, trebuie strămutată acolo unde este nevoie de ea, lăsând locul altor puieți și altor programe de împăduriri și regenerări.