DONAȚII PENTRU SECȚIA DE PEDIATRIE

Secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a trecut, în ultimii ani, printr-un amplu proces de modernizare. Printr-un proiect finanțat prin fonduri europene, s-au achiziționat mobilier – paturi noi și noptiere prevăzute cu măsuțe de servit masa – dar și aparatură medicală nouă (EKG portabil, robot dezinfecție, lămpi UV).

Acest demers a fost posibil grație implicării conducerii spitalului, voluntarilor, care au pictat saloanele secției cu personaje din basme, dar, nu în ultimul rând, și donațiilor care s-au făcut pentru secție, toate acestea contribuind la îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite micuților pacienți.

În ceea ce privește sprijinul oferit prin donații, se evidențiază efortul depus de către cadrele didactice, părinții și copiii de la Grădinița ERINO din Buzău. De trei ani, această instituție de învățământ preșcolar este alături de Spitalul Județean de Urgență Buzău, prin organizarea unor acțiuni umanitare ce au ca scop strângerea de fonduri pentru secția de Pediatrie.

În primul an, din donațiile strânse, s-au achiziționat minifrigidere, lămpi UV, perne și monitor funcții vitale. Anul trecut, s-au achiziționat dulapuri pentru secție.

Anul acesta, demersul caritabil continuă cu o altă acțiune. Buzoienii sunt invitați vineri, 21 octombrie 2022, să participe la Târgul caritabil intitulat „Dorințe Împlinite”, ce va avea loc la Grădinița ERINO, din mun. Buzău, strada Mesteacănului, nr. 1. Banii obținuți din donații vor ajunge la secția de Pediatrie, pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a secției.

Claudiu Damian, manager S.J.U. Buzău: „Ne bucurăm că am reușit să reabilităm Secția de Pediatrie. Efortul a fost unul comun iar micii pacienți se pot bucura acum de condiții hoteliere conform standardelor actuale. Pe această cale, doresc să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și ne-au sprijinit în acest demers, medicului șef secție, dr. Gina Anica, dar și celor care au contribuit prin donații, Grădinița ERINO fiind cel mai bun exemplu”.

Compartiment Relații Publice,
Adriana Bunilă