Dezbatere publică – NATURA PE PLUS – FERESTRE SPRE VIITORUL AFACERILOR

Joi, 14 octombrie 2021, între orele 15:00 și 16:30, dezbatere online moderată de Lucian Mîndruță, NATURA PE PLUS – FERESTRE SPRE VIITORUL AFACERILOR, la care vom discuta despre avantajele pe care țintele științifice de dezvoltare durabilă le pot crea pentru sectorul de business și pentru a fi inspirați de parteneriatul între WWF și Grupul VELUX.
La masa rotundă virtuală vom prezenta planul de acțiuni concrete pentru climă și mediu, vom explica rolul obiectivelor bazate pe știință. În cadrul evenimentului, vom prezenta exemplul VELUX pentru a demonstra modul în care sustenabilitatea transformă mentalitatea unei mari corporații. Compania VELUX și-a anunțat, în septembrie 2020, noul său angajament de a deveni integral neutră din punct de vedere a emisiilor de carbon (Lifetime Carbon Neutral) până la aniversarea sa de 100 de ani, în 2041. Prin acest angajament, amprenta istorică de carbon a celui mai mare producător de ferestre de mansardă din lume – totalizând 5,6 milioane de tone de CO2 emise de la înființarea sa în 1941 – va fi capturată prin proiectele de conservare a pădurilor derulate de WWF.
Te invităm să te înscrii la masa rotundă virtuală accesând acest link.

Speakeri invitați 

  • Nevoia de acțiune urgentă pentru climă și mediu (Roxana Bojariu, expert climatolog, Institutul Național de Meteorologie);
  • Cum pot fi folosite țintele știintifice de dezvoltare durabilă (SBTI) pentru a ghida companiile în acțiune (Orieta Hulea, Director WWF România);
  • Compensarea emisiilor de carbon și pădurile (Radu Melu, manager păduri, WWF România);
  • Lifetime Carbon Neutral – De ce și cum a reușit Grupul VELUX să-și transforme afacerea și mentalitatea angajaților (Noemi Ritea, Market Director VELUX România)