Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” vă invită în luna iulie, în fiecare duminică, la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei îndrăznețe și combinații surprinzătoare

Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” vă invită în luna iulie, în fiecare duminică, la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei îndrăznețe și combinații surprinzătoare. O lună dedicată spectacolelor de jazz, în care sunteți așteptați să redescoperiți acest gen muzical la înălțime, într-o varietate de formule scenice – sextet, quintet, quartet, trio și duo. Spectacolele sunt adresate atât cunoscătorilor de jazz, cât și celor mai puțin cunoscători, fiind un prilej de a aduce în inimile unui public neinițiat, tainele și magia jazz-ului, creând o experiență cu adevărat  unică.

            Programul va debuta cu trupa CAPRIEL DEDEIAN TRIO, un trio alcătuit din CAPRIEL, ADRIAN FLAUTISTUL șiANAMARIA MARANDA, pe scena Amfiteatrului din Parcul Tineretului, duminică, 4 iulie 2021, orele 19.00.

            Cu un temperament exploziv și o plăcere deosebită de a cânta, IRINA SÂRBU, alături de cei trei membri ai trupei: PUIU PASCU, CIPRIAN PARGHEL și TUDOR PARGHEL, vor concerta în Parcul Marghiloman, duminică 11 iulie 2021, orele 20.00. Cu o experiență de 17 ani împreună, interpretarea lor este din ce in ce mai spectaculoasă prin expresivitate, improvizație,  imaginație, demonstrație de virtuozitate, tehnică solo și de grup, jocul fascinat și imprevizibil al relațiilor dintre voce și instrumente. IRINA SÂRBU BAND vă propune piese de jazz, etnojazz, samba, bossa nova, tango, muzica româneasca interbelica, muzică franceză și chiar folclor. În aceeași seară, compozițiile ANEI DUBYKcu sonoritățile experimentale ale chitarei lui SIAN, își propun să poarte publicul într-o lume în care contrastele se armonizează. În repertoriul lor vom regăsi și ”Silence in Petrila”, piesă nominalizată la Premiile Gopo (2018) alături de muzica lui Mr. Jurjak pentru cea mai bună muzică originală (în documentarul Planeta Petrila, de Andrei Dăscălescu).

            SORIN ZLAT, cunoscutul pianist și compozitor de jazz român, deținător a numeroase premii naționale și internaționale, în prezent cu o bogată activitate concertistică în Europa, S.U.A. și Asia, va susține concertul SORIN ZLAT QUINTET – THE GREAT AMERICAN SONGBOOK, în Parcul Marghiloman, duminică 18 iulie 2021, orele 20.00. Concertul va cuprinde o selecție dintre cele mai îndrăgite standarde de jazz compuse de muzicieni celebri precum : Cole Porter, George Gerswhin, Nat King Cole, Victor Young, Jimmy Heath, Johnny Green și mulți alții.

            Una dintre vocile noii generații de muzicieni formați în jurul educației jazzistice, MARTA POPOVICI, care, alături de membri On The Fly, aduce o perspectivă proaspătă asupra muzicii soul, R&B, trip-hop, neo-soul, va concerta în Parcul Marghiloman, duminică 25 iulie 2021, orele 20.00. Concertul pe care îl aduc în fața publicului reprezintă anunțarea primului album semnat Marta Popovici & On The Fly, ce urmează a fi lansat în cursul acestui an. Temele abordate oscilează între curiozități introspective și explorarea universului exterior cu toate bucuriile și suferințele care creează inevitabil viața. Aportul sensibil și contemplativ al vocalistei este susținut de variațiile dinamice intense create de trupă, astfel încât cei cinci creează un spectacol cu un parcurs sinuos și captivant. Seara de Jazz și, totodată, seriile serilor de Jazz, va încheiată de QARTETUL ANEI –CRISTINA LEONTE, care de-a lungul carierei sale muzicale a fascinat audienţa, prin originalitate, modernitate şi interplay. Alături de colaboratorii ei constanți, TAVI SCURTU (tobe), ALBERT TAJTI (clape, bass synth) și ALEX ARCUȘ (saxofon, flaut, bass synth) ANA –CRISTINA LEONTE va surprinde prin inedit şi o notabilă diversitate sonoră.

Vă așteptăm, așadar, să explorăm împreună infinitul electronic și respirația organico-acustică a celor mai cunoscuți interpreți și compozitori de jazz, pe scenele Parcului Tineretului și Parcului Marghiloman.