Buzăul, cap de listă la suprafețele cultivate cu usturoi

COMUNICAT

privind încheierea companiei de înregistrare a cererilor

în Programul de susținere a producției de usturoi

          Direcția pentru Agricultură Județeană Buzău anunță încheierea campaniei de înregistrare a cererilor de înscriere în Programul de susținere a producției de usturoi pentru anul 2021. Astfel, au fost depuse un număr de 146 de cereri pentru o suprafață de 257,95 hectare.

          La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior, când au fost virate sumele reprezentând ajutorul de minimis pentru un număr de 129 de beneficiari și pentru o suprafață de 219,11 hectare, anul acesta numărul solicitarilor a crescut, ceea ce demonstrează interesul fermierilor pentru accesarea acestui tip de sprijin financiar, Buzăul fiind cap de lista la nivel național în ceea ce privește suprafețele cultivate cu usturoi.

          Valoarea ajutorului de minimis care se acordă beneficiarilor este de maximum 3.000 euro/ha, fără a depăşi valoarea maximă de 20.000 euro/trei exerciţii financiare/beneficiar.

          <LLNK 832013R1408           24>Valorificarea producției se face în perioada 15 iunie – 22 noiembrie, iar documentele justificative se pot depune la D.A.J. Buzău până la data de 29 noiembrie 2021.

          Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Buzău va efectua inspecţii în teren pe parcursul perioadei de vegetaţie a culturilor de usturoi şi va verifica permanent modul de respectare a prevederilor legale.

          Tot în această saptamână s-a încheiat și perioada de înregistrare în sistemul de agricultură ecologică a operatorilor economici din județul Buzău. Dintr-un total de 145 de solicitări, 128 sunt producători în agricultura ecologică, 10 procesatori, 5 comercianți, 1 exportator și 1 operator floră spontană.

          Ca în fiecare an D.A.J. Buzău este alături de fermierii buzoieni și acordă tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare în vederea accesării ajutoarelor de minimis și pentru desfășurarea activităților agricole.

Director executiv D.A.J. Buzău,

Dr. ing. Florea Cosmin Nicolae