Situația COVID

Prefectura Buzău: BULETIN INFORMATIV

02.07.2020

Astăzi, 2 iulie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 • 13 persoane se află în carantină instituționalizată.
 • 555 persoane sunt izolate la domiciliu.
 • În județul Buzău au fost confirmate 613 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 315 persoane fiind declarate vindecate și externate.
 • Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 30 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus (4 pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private).
 • Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 7 și 85 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cât și la Spitalul Județean de Urgență Buzău.
 • Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 • Au fost înregistrate și două decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19:

– un bărbat în vârstă de 89 de ani, internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cu mai multe comorbidități: tumoră vezică urinară recidivată, insuficiență renală cronică acutizată, insuficiență cardio-respiratorie acută, anemie secundară gravă.

– o femeie în vârstă de 73 de ani, internată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cu mai multe comorbidități: diabet zaharat insulino-necesitant, insuficiență respiratorie cronică, plămân unic chirurgical, insuficiență renală cronică, insuficiență multiplă de organe.

 • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
 • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 592 persoane aflate în izolare la domiciliu. Au fost depistate că nu respectă restricțiile de izolare 3 persoane, care au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor fiind de 7.000 lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, dintre care 3 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea și alte 28 sancțiuni la Legea 61/1991, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 18.400 de lei.
 • Jandarmii buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul  Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au continuat să acționeze atât independent, cât și în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19. În acest context, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona centrului de carantină, precum și de verificare a persoanelor pentru care s-a dispus măsura de izolare la domiciliu. În urma activităților desfășurate nu au fost constatate abateri.
 • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Cancelaria Prefectului