Costel Alexe l-a prins pe unul cu poala de trufe

Ministrul Mediului surprinde din nou.

Dimineață era pe la Brașov, la Facultatea Transilvania, unde căuta niște mecanisme prin care să stimuleze industria lemnului, dar spre seară a dat o fugă la Bacău. Aflase din presă că unii caută trufe prin pădurea sa, fără să-i ceară voie. E drept că pădurea nu mai era, în schimb trufele erau tot ale pădurii. Așa că s-a deplasat la Bacău și l-a prins pe hoțoman. I-a luat trufele, nu știm ce a făcut cu ele, probabil le-a mâncat, dar s-a hotărât să dea o lege prin care nimeni nu mai are voie la trufe.

În urma mai multor informații apărute în mass-media, cu privire la identificarea mai multor persoane care exploatau ilegal cantități importante de trufe negre în județul Bacău, în zona localității Solca, am dispus verificări ale Corpului de Control al Ministrului, care va cerceta modul în care structurile teritoriale din cadrul RNP Romsilva și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu”, spune Costel Alexe.

Ce nu știe ministrul Mediului, dar am aflat noi, este faptul că peste deal, acolo unde a mai rămas o umbră de pădure, erau ascunși doi copii care aveau o plasă plină de ciuperci. Pâinișoare și hribi, de toată frumusețea. Dacă ar fi aflat, ar fi tăbărât cu jandarmii peste ei. Pe drujbari nu-i vede și nici măcar nu se întreabă, unde au dispărut copacii sub care se ascundeau trufele.

Nu știm cam care este afacerea cu trufele, dar să folosești o armată întreagă să-l prinzi pe unul cu o poală cu trufe și mai ales, să mergi personal să vezi așa captură, pare mult prea mult, chiar și pentru un ministru mai crud la minte.