Recomandare de la Compania de Apă Buzău

Informare
Având în vedere faptul că virusul COVID 19 nu este un virus cu răspândire hidrică (nu se răpândește prin intermediul apei) facem apel în special la populația municipiilor județului Buzău unde densitatea consumatorilor este mai mare, să folosească apa potabilă furnizată prin sistemul public de distribuție, apă care este dezinfectată prin clorinare, clorul având efect de distrugere a virusului.
Pentru eliminarea riscului de creștere a turbidității apei în situația unor lucrări de intervenții, în anul 2019 Compania de Apă Buzău a realizat investiții în montarea de filtre în punctele de distribuție din cele mai aglomerate zone ale municipiului Buzău (cartiere de blocuri). Sunt însa în continuare zone în care configurația rețelelor de distribuție nu permite acum montarea de către companie de filtre care să deservească mai mulți consumatori (în cartierele de case) și în această situație, până vom putea efectua lucrările de reconfigurare a rețelelor, soluția este montarea de filtre mecanice individuale.
Vă asigurăm că apa distribuită de Compania de Apă Buzău este monitorizată în baza unui program strict atât de către laboratorul propriu cât și de cel al Direcției de Sănătate Publică Buzău
Rezultatele monitorizării pot fi accesate permanent pe site-ul Companiei de Apă Buzău la adresa http://www.cabuzau.ro/servicii/alimentarea-cu-apa/.
Serviciul laboratoareAlimentarea cu apa a clientilor din judetul Buzau se realizeaza, in cele mai multe situatii, din foraje de adancime, executate in diferite perioade de timp, in functie de de dezvoltarea socio-economica a zonei. Calitatea apei extrase din foraje corespunde standardelor Legii apei potabile nr. 458/200…CABUZAU.ROAlimentarea cu apa | Compania de Apa BuzauAlimentarea cu apa a clientilor din judetul Buzau se realizeaza, in cele mai multe situatii, din foraje de adancime, executate in diferite perioade de timp,…