Problemele cu inima, tratate cu succes la Spitalul Județean Buzău

Managerul Spitalul Județean Buzău, Claudiu Damian, a făcut eforturi deosebite pentru a dota spitalul din Buzău cu cele mai performante aparate și cu cei mai pregătiți doctori, astfel încât pacienții care pășesc aici în căutare de ajutor medical să beneficieze de cele mai moderne soluții de tratament. Până mai ieri, pacienții suspecți de infarct erau îmbarcați în Salvare și trimiși de urgență către Capitală unde erau preluați și tratați în Centrele medicale. Acum, acest lucru se petrece aici, după ce Spitalul de Urgență Buzău a fost dotat cu aparatele cele mai performante în acest domeniu și au fost încadrați medici specialiști care au menirea de a trata cu succes acest tip de afecțiuni medicale grave.

Un angiograf și un doctor vestit

Spitalul Județean Buzău se bucură cu un nou medic, cardiologul intervenționist Florin Matei, dar și de un angiograf de care vor beneficia pacienții cu suspiciune de SCA ( sindrom coronarian acut). Termenul de sindrom coronarian acut este utilizat pentru orice condiție declanșată brusc și caracterizată prin diminuarea fluxului sanguin către inimă. Sindromul coronarian acut implică atât durerea pe care o persoană o simte în timpul unui atac de cord, cât și durerile în piept care se manifestă în stare de repaus sau în timpul unei activități fizice ușoare (angina instabilă). Sindromul coronarian acut este adesea diagnosticat în camera de urgență sau spital. Boala este tratabilă dacă este depistată rapid. Tratamentul variază, în funcție de semne, simptome și starea generală de sănătate a pacientului.

,, S-au făcut demersurile necesare și, spre sfârșitul anului 2015, chiar în noiembrie, s-a făcut procesul verbal de predare- primire de angiograf de la Academia de Știinte Medicale printr-un contract de comodat. Acest contract este pe o durată de 5 ani, după care va rămâne în proprietatea spitalului. Poate fi folosit prin contract cu Casa pentru toți cetățenii din Județul Buzău ”, a anunțat managerul Spitalului Județean Buzău, Cladiu Damian.

Dr Florin Matei :” Sunt într-adevăr mai multe teme care au fost alese pentru centrul nostru, sunt 9 teme alese de către Academia Română pentru cele 17 centre din țară. La noi sunt trei teme principale, 2 dintre ele se adresează pacieților care prezintă sindroame coronariene acute ( angina instabilă, infarct miocardic de toate tipurile) și, dacă situația coronariană nu permite intervenționarea pe loc, se poate apela și la un treilea specialist de chirurgie cardio-vasculară, în cadrul unui heart team. Practic, orice pacient care se încadrează în criteriile medicale cerute de boală, de sindroamele coronariene acute poate să fie înscris în proiect și să beneficieze de procedura de coronarografie și sau de angioplastie coronariană percutanată cu stent, în principiu”, ne anunța medicul, odată cu venirea sa în această unitate spitalicească.