EDP Renewables a deschis o instalație de stocare a energiei bazată pe baterie la Cobadin

Proiectul Stocare este situat lângă parcul eolian Cobadin din regiunea Constanța din România.

Madrid, 27 septembrie 2018: EDP Renewables SA („EDPR”), lider în sectorul energiei regenerabile și unul dintre cei mai mari producători de energie eoliană din lume, a deschis astăzi o facilitate de pionierat pentru stocarea energiei eoliene pe bază de baterii la ferma eoliană Cobadin din România.

Proiectul Stocare, așa cum a fost numit această afacere EDPR, reprezintă o dezvoltare tehnologică esențială în stocarea energiei. Atunci când există o producție excesivă, sistemul va încărca bateriile, iar atunci când producția este mai mică decât se aștepta, energia stocată în baterii va fi furnizată consumatorilor.
Acest tip de instalație de stocare a energiei ar putea oferi un progres pe piața energiei în următorii ani prin transformarea energiilor regenerabile, cum ar fi energia solară eoliană și fotovoltaică, în surse de energie disponibile în mod constant, precum și creșterea eficienței și fiabilității acestora.
Proiectul EDPR reprezintă prima activitate de stocare a energiei în România, unde compania a fost prezentă din 2008.
Compania are în prezent o capacitate totală instalată de 521 MW în România, care cuprinde în principal energia eoliană și, într-o măsură mai mică, energia solară. Facilitățile de producție ale EDPR din țară sunt situate în Dobrogea și Moldova (energie eoliană) și Oltenia (energie solară).
Inovația tehnică pentru îmbunătățirea producției și utilizarea mai eficientă a resurselor sunt semnele distinctive ale EDPR, care lucrează și investește prin proiecte precum această inițiativă și alte inițiative de pionierat pentru a asigura poziția companiei în fruntea producției de energie curate.

Despre EDP Renewables (EDPR)
EDP Renewables (Euronext: EDPR) este lider mondial în sectorul energiei regenerabile și cel de-al patrulea producător mondial de energie eoliană. Cu o conductă de dezvoltare solidă, active de primă clasă și capacitate operațională de lider pe piață, EDPR a suferit o dezvoltare excepțională în ultimii ani și este prezent în prezent pe 13 piețe internaționale (Belgia, Brazilia, Canada, Franța, Grecia, Italia, Mexic, Polonia, Portugalia, România, Spania, Marea Britanie și SUA). Energias de Portugal, S.A. („EDP”), acționar principal al EDPR, este o companie globală în domeniul energiei și un lider în crearea de valoare, inovare și sustenabilitate. EDP a apărut pe indicele de sustenabilitate Dow Jones timp de zece ani consecutivi.

Be the first to comment

Leave a Reply