Autorizarea pesticidelor, sub lupa europarlamentară

Pesticidele, mult discutate prin prisma folosirii lor excesive în agricultură și a impactului asupra mediului se află, în sfârșit, în atenția unei structuri dedicate a Parlamentului European. Un pas înainte important, mai ales după dezbaterile intense legate de glifosat – o substanță care a generat controverse în procesul recent de prelungire a autorizației în UE, când au apărut suspiciuni de manipulare a unor raportări științifice tocmai pentru facilitarea acestei reautorizări.
Sunt membră a acestei noi Comisii speciale pentru procedura de autorizare a pesticidelor de către UE, creată la propunerea grupului socialist.

Ca și colegii mei din grupul socialist, am întrebări serioase legate de potențialele efecte negative asupra sănătății a glifosatului, și aștept ca prin lucrările acestei comisii să obținem răspunsuri la aceste întrebări, împartășite de foarte mulți cetațeni și organizații civice. Câtă vreme există studii care subliniază riscuri grave de îmbolnăvire, folosirea acestei substanțe ar trebui evaluată cu toată responsabilitatea. Peste un milion de europeni au semnat o petiție care solicită interzicerea glifosatului, spune Daciana Sârbu pe blogul ei.

Mai multe pe https://dacianasarbu.wordpress.com

Be the first to comment

Leave a Reply