Războiul dintre Constantin Toma și directorul Companiei de Apă Buzău pare că s-a încheiat după ce Toma a rămas cu gura căscată în intenția sa de a devaliza și falimenta Compania de Apă prin camarila sa. Și asta după ce isprăvile sale în acest domeniu au ajuns în atenția prim-ministrului Mihai Tudose și a președintelui Liviu Dragnea, spuse de unul dintre oamenii de vază a președintelui care s-a izbit de practicile primarului falit. Este vorba despre Felix Stroe directorul RAJA Constanța, Compania de Apă a constănțenilor, numit de Liviu Dragnea ministrul Transporturilor în Guvernul Tudose. Felix Stroe este și președintele Asociației Române a Apei și l-a cunoscut destul de bine pe Constantin Toma în încercările sale de a face bani din afaceri cu apa. Liderul social democrat constănțean conduce, de ani de zile, Regia Județeană de Apă Constanța care deservește peste 3.000.000 de locuitori din județele Constanța, Ialomița, Ilfov, Călărași, Dâmbovița, Brașov și Prahova, acționarul majoritar fiind Consiliul Județean Constanța. Ce a făcut Toma prin țară cu firmele sale falite rămâne să le povestim mai târziu într-un amplu serial, cert este că acum adevăratul motiv pentru care vrea falimentarea Companiei de Apă a fost deconspirat.
Nici premierul Mihai Tudose nu era străin de practicile primarului falit. Problemele eliminării taxelor pe apa de ploaie ce ajunge în canalizare pentru a se amortiza cheltuielile de reciclare au fost amplu dezbătute și în Brăila, iar primarul, un om mult mai responsabil decât primarul Toma, nu a adoptat o atitudine populistă, ci a căutat să vadă cam care sunt consecințele legale față de eliminarea acestei taxe și cam care sunt efectele ecologice apărute ca urmare a deversării apelor pluviale netratate în albia râurilor.
Iată ce spunea primarul Brăilei referitor la apa de ploaie:
Primarul Marian Dragomir declară că nu a văzut petiția președintelui Asociației Pro Democratia Club Brăila, Mariana Batca, intitulată „Brăilenii nu vor sa mai plătească apa de ploaie”, însă cunoaște, de principiu, subiectul. Mai exact, este vorba despre o petiție lansată în mediul virtual de Mariana Batca, ce strânge semnături pentru a cere autorităților locale să intervină, pentru ca brailenii să nu mai fie taxati de Compania de Utilități Publice “Dunărea” pentru apa de ploaie.
Edilul șef a declarat astăzi că de fapt, CUP “Dunărea” respecta legislația în vigoare în calculul facturilor pentru apa și canalizare și ca atare, nu se poate interveni în niciun fel: “Nu am văzut petiția doamnei Mariana Batca, dar cunosc subiectul. Este nevoie de o modificare legislativă în acest sens, pentru că există formula stabilita prin lege care permite calculul respectiv. Atât timp cât există o lege, ea trebuie pusă în aplicare; când va exista o altă lege, atunci vom putea să discutăm și propunerea dânsei. De la petiție, la modificarea legii mai e ceva de parcurs…”.
Informat că potrivit Marianei Batca, în alte localități din țară s-a găsit o soluție pentru aceasta chestiune, Marian Dragomir a spus: “O să avem o discuție, o să caut și eu petiția, să o găsesc undeva, să vedem dacă a dat niște exemple concrete, dacă putem sa-i contactăm pe cei din administrația altor orașe, sa vedem cum au făcut ei și ce a spus Curtea de Conturi la primul control după acea perioadă”scrie http://www.mihaeladanpress.ro .
În Buzău, marcând o victorie totală, consilierii locali au votat, la presiunile primarului Constantin Toma, eliminarea taxării apei pluviale reciclată, colectată prin canalele de scurgere și tratată prin stația de epurare. În lipsa acestui serviciu apa pluvială se va deversa în albia râului Buzău netratată aducând mari prejudicii mediului înconjurător. Nu am auzit nici din partea primarului, nici din partea consilierilor Puterii și nici din partea celor din Opoziție din Buzău vreun comentariu cu privire la ce se întâmplă cu apa netratată, despre poluare și distrugerea mediului înconjurător.
Revenim cu un material incendiar !
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.