Constantin Toma caută soluții în lume pentru dezvoltarea Buzăului

A implementat la Buzău sistemul de amenajare a spațiilor verzi din Olanda și Japonia. A venit cu sistemul de management din Coreea și Japonia și acum caută soluții viabile pentru digitalizarea serviciilor din administrația publică locală. Are în plan găsirea unor soluții pentru reducerea poluării și detensionarea traficului din centrul orașului și o mai mare responsabilizare a celor ce se ocupă cu panotajul stradal. Curățenia orașului și problema câinilor fără stăpân sunt două obiective bifate ca fiind rezolvate. Acum caută prin țări străine, mult mai evoluate, soluții la problemele curente ce afectează buna desfășurare a activității în Primăria Buzău.
Ne scrie din Estonia unde se pare că a găsit unele soluții viabile de a fi implementate la Primăria Buzău și Consiliul Județean.

Incepand de ieri 5 martie 2018 particip impreună cu alți 12 primari de municipii din Romania la o vizită în Estonia – cea mai avansată societate digitala din lume.
Fosta republică sovietică, iesită săracă din comunism, a reușit prin viziune și acțiune să devină o țară în plină dezvoltare în mai puțin de 15 ani.
Peste tot unde am fost- Ministerul de Finante, Showroomul e- Estonia, Primaria orasului Tallin, capitala tarii- estonienii ne-au prezentat cu mare mandrie si incredere in viitor realizarile lor.
Care sunt armele lor secrete:
1) Internetul este un drept social
2) Toti locuitorii Estoniei au carduri de identitate electronice, cu un cip care contine fisiere incorporate si poate functiona ca o dovada definitiva a ID-ului intr-un mediu electronic. Functional, cartea de identitate asigura accesul digital la serviciile electronice securizate din Estonia, eliberand o persoana de birocratie si facand sarcinile zilnice mai rapide si mai confortabile, fie ca vorbim de operatiuni bancare sau comerciale, de a semna documente sau de a obtine o pescriptie medicala digitala.
3) 99% din servicii sunt on-line, doar casatoriile, divorturile si cumpararea unei case nu sunt digitalizate.
Aceasta digitalizare aduce o economie anuala de 2% din PIB, iar economia lunara de hartie este echivalentul turnului Eiffel ca dimensiuni, turnul avand o inaltime de 300 m.
De asemeni totalul timpilor economisiti prin digitalizare de catre toti cetatenii Estoniei este de 800 de ani anual!
De asemeni Estonia a facut o reforma administrativa de proportii, nemaiexistand UAT-uri sub 5.000 de locuitori, realizandu-se economii foarte mari.
Sunt convins ca experienta estoniana ne poate sprijini si ca oras si ca tara!
Am inceput digitalizarea in Buzau cu Educatia- implementand in primele 7 scoli o platforma digitala de management educational care deja a inceput sa obtina rezultate bune.
Cu siguranta vom continua cu multa incredere sa facem din Buzau si un oras SMART!

Revenim cu un material care arată adevărata realitate!

Be the first to comment

Leave a Reply