Aflați în fiecare joi a săptămânii adevărul despre produsele fabricate la Buzău!
În afară de produsele alimentare, renumiții covrigi de Buzău, babicul și cârnații de Pleșcoi, ceapa de apă și varza de Buzău, în județul nostru mai erau câteva produse fabricate aici, cu renume național și internațional. La OSIM sunt înregistrate sute de mărci autohtone, unele mai croite ca altele, mai exclusiviste și mai frumos colorate decât cele originale pe care vor să le eclipseze prin piața publicitară. Unele mărci au picat, pentru că tehnica a evoluat și aici ne referim cu tristețe la renumita țiglă de Buzău de care puțini cred că-și mai amintesc.
Nici cărămida de Sătuc se pare că nu mai este ce a fost, piața fiind blocată de produse de import, mult mai scumpe și de proastă calitate și nici renumitele filtre de apă nu se mai fabrică din neputința administratorilor. Și ne oprim aici cu exemplele urmând să ne îndreptăm atenția către acele produse care se vor viabile pe piață și care atrag privirea cumpărătorului cel puțin odată. Pentru că în mod sigur, a doua oară, un client păcălit nu mai apelează la același produs de proastă calitate. Dar care sunt pagubele cumpărătorilor și care este profitul celui care scoate pe piață un produs neconform? Și cine îi garantează clientului că un alt produs nu este la fel ca și primul, chiar dacă are un alt autor, și va fi nevoit, fără sprijin, să aleagă de fiecare dată? Cine îl ajută pe cumpărător în condițiile în care eticheta minte și operatorii de pe piața de publicitate nu sunt interesați și de calitatea produselor atunci când le promovează?
Noi încercăm să arătăm cititorilor noștri care sunt mărcile fabricate la Buzău care nu au ce căuta pe piața de desfacere, dar și mărcile care merită toți bănuții ceruți pentru calitatea lor. Vom avea părerea specialiștilor din domeniu, a reprezentanților organelor de control ale statului, precum a consumatorilor care au cumpărat o serie de produse fabricate la Buzău. Astfel, că în fiecare săptămână veți primi ”verde” sau nu, pentru un produs fabricat la Buzău. În această săptămână vom porni pe urmele fabricanților de ”covrigi de Buzău”, înregistrați la OSIM și vânduți pe piață.
Revenim pe acest subiect joi !
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.