Garda Naţională de Mediu şi-a atins unul din principalele sale obiective din anul 2016.

Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Bogdan Trif:

“GNM a reuşit în perioada mandatului meu, prin accesarea programelor naţionale şi a proiectelor cu finanţare europeană nerambursabilă, precum şi printr-o optimizare a cheltuielilor bugetare, să doteze fiecare comisar cu câte un laptop şi un smartphone, cu acces permanent la internet. De asemenea fiecare comisariat judeţean a fost dotat cu câte o imprimantă multifuncţională, 4 imprimante laser portabile şi cu câte un autoturism de teren (4×4). Trebuie menţionat ca marea majoritate a comisariatelor judeţene nu au dispus până în acest moment de un astfel de autovehicul destinat accesului în zone cu relief dificil.

Tot prin proiecte cu finanţare externă au fost achiziţionate bărci cu propulsie ecologică (motor electric), drone destinate supravegherii/monitorizării aeriene a anumitor obiective, binocluri cu stabilizare optică, camere foto digitale, iar tot centrul informaţional a fost renovat şi dotat cu rack-uri şi servere noi şi performante.

De asemenea comisarii GNM au primit fiecare veste speciale, practice, rezistente şi inscripţionate cu însemnele Gărzii Naţionale de Mediu, astfel încât comisarul să fie identificat cu uşurinţă. Echipamentul a fost deja distribuit tuturor celor 43 de comisariate în cadrul unor întâlniri de lucru regionale unde s-au organizat şi cursuri de instruire cu toţi comisarii GNM.
Aceste achiziţii reprezintă un pas important în eficientizarea activităţii comisarilor GNM şi totodată o dovadă de voinţa, o demonstraţie ca atunci când se doreşte ceva se poate face. În mod obligatoriu, orice management al unei instituţii trebuie să se bazeze pe suplimentarea bugetului prin accesarea de fonduri europene nerambursabile.
Ţin să felicit echipele de proiect şi să le mulţumesc pentru implicare, profesionalism şi pentru faptul că prin efortul lor Garda Naţională de Mediu beneficiază de echipament nou şi performant.”

 

Be the first to comment

Leave a Reply