Recunoștință față de veteranii de război

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a participat marți la ceremonia de sărbătorire a plutonierului Ion Moșescu,veteran din al doilea Război Mondial.

”A fost o ceremonie foarte emoționantă, pentru că avem în fața noastră istoria vie a acestei țări. Și ce zi ar fi mai adecvată pentru recunoașterea meritelor veteranilor de război decât Ziua Națională a României? Îi urez domnului Moșescu sănătate și La mulți ani, atât pentru ziua națională, cât și pentru ziua de naștere a dumnealui, care se apropie”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

La ceremonie au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Garnizoanei Buzău, Fundației Mareșal Averescu, Primăriei Beceni, Asociației Naționale a Veteranilor din România – Filiala Buzău, Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” – Filiala Buzău, Inspectoratului Județean de Poliție – Secția Beceni, Centrul Militar Județean Buzău, Liceului Teoretic Beceni și Școlilor Gimnaziale Beceni.

 

Veteranul Ion Moșescu a primit, din partea Consiliului Județean Buzău, lemne de foc și produse alimentare, precum și diplome, flori și tort din partea instituțiilor menționate.

 

Consiliul Județean a aprobat, în ședința din luna august, acordarea unor recompense materiale pentru veteranii de război cu vârste de peste 100 de ani, din județul Buzău. Cuantumul recompensei este de 2.500 de lei/veteran. Din această sumă au fost achiziționate produse alimentare și nealimentare.

 

Hotărârea a fost adoptată la propunerea Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Filiala ”Mihai Viteazu” Buzău, având în vedere că anul 2015 este declarat Anul Veteranilor de Război.

 

În total, în județul Buzău sunt nouă veterani de război cu vârste de aproximativ 100 de ani, fiecare dintre aceștia urmând să primească această recompensă.

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply