Spitalul Județean Buzău, pregătit pentru o evoluție mai dură a epidemiei de gripă

La scurt timp de la declararea oficială a epidemiei de gripă la nivel național, Spitalul Județean de Urgență Buzău a primit de la Institutul Național de Sănătate Publică un plan de măsuri ce trebuie luate în această perioadă. Măsurile nu sunt cu nimic diferite față de recomandările făcute încă din 17 ianuarie. Planul de măsuri instituit la nivelul spitalului Județean de Urgență Buzău după declararea oficială a epidemiei de gripă nu a luat pe nepregătite managerul și personalul medical din spital. Astfel, la nivelul celei mai mari unități spitalicești din Buzău, totul este pregătit în cel mai mic detaliu, unitatea având pe stoc antivirale, materiale de curățenie și dezinfectanți, precum și măști și halate de protecție.

Avem suficiente antivirale în stoc, folosim Tamiflu, și vom mai solicita dacă va fi cazul. Pe secții avem disponibile halate, măști de protecție și botoși, nimeni nu intră în secție fără un astfel de echipament. De asemenea, în fiecare secție aven substanțe dezinfectante pentru personalul medical, iar stocurile sunt suficiente pentru perioada următoare”, a declarat pentru presa locală directorul de îngrijiri medicale, Luminița Turcu.

O problemă deosebită întâmpinată de medici, dar mai ales de personalul care asigură paza și securitatea unității spitalicești o reprezintă tendința celor care vin în vizită la bolnavi de a se sustrage măsurilor de carantină impuse la nivelul instituției medicale. Nu este pentru prima dată când se întâmplă așa, astfel că personalul de aici este pregătit pentru un astfel de comportament.

Be the first to comment

Leave a Reply