Receptia investitiilor din Municipiul Buzau, din cadrul Programului POS Mediu

 

Compania de Apa S.A. Buzau  organizeaza, joi, 06 noiembrie 2014, receptia obiectivelor de investitii din Municipiul Buzau, parte a Programului ”Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Buzau”, proiect cofinantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Sectorial ”Mediu” 2007-2013.  Evenimentul, ocazionat de finalizarea investitiilor programate in municipiul Buzau, va avea loc la ora 13:00, la  Statia de Epurare a Apelor Uzate Buzau, situata pe Soseaua Vadu-Pasii. Totodata va fi prezentat si stadiul implementarii programului de investitii la nivelul intregului judet.

Valoarea totala a programului de investitii este de 341.661.747 lei, fara TVA, din care: – 77,25% – valoare eligibila nerambursabila asigurata prin contributia Uniunii Europene,  11,81% – bugetul de stat, 9,12% – contributia Companiei de Apa Buzau, realizata prin contractarea unui imprumut BERD, si 1,82% – contributia autoritatilor locale.

In cadrul proiectului, in Aglomerarea Buzau au fost realizate doua obiective, cu o valoare totala de 34.530.439,75 lei: Extinderea Statiei de Tratare a Apelor Uzate, prin adaugarea treptei tertiare, prin care se elimina azotul si fosforul din apele uzate, si Reabilitarea colectorului principal de canalizare din nordul orasului (cu o lungime de 3,8 km, pe traseul str. Transilvaniei – str. Iazul Morilor).

Proiectul de investitii ”Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Buzau” este implementat in 5 aglomerari din judet: Buzau, Ramnicu Sarat, Nehoiu, Pogoanele si Patarlagele. La finalizarea lucrarilor, peste 40% din populatia judetului Buzau va beneficia de imbunatatirea infrastructurii de apa si apa uzata.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune

Date de contact: 

Cristina Nedelcu – șef UIP, Tel.: 0238/ 402 221, Fax: 0238/720 766, E-mail: piu.buzau@cabuzau.ro

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply