Gheorghe Doloiu a revigorat legumicultura buzoiană

Pe ruinele fostei Intreprinderi de Legume-Fructe, omul de afaceri, Gheorghe Doloiu, a reuşit să construiască din temelii cea mai performantă fabrică de conserve din România. A luat în calcul bazinul legumicol pe care îl are Buzăul, tradiţia, dar şi specialiştii din acest domeniu, care s-au remarcat atât la nivel naţional, dar şi internaţional. Anul trecut au fost primele semne că ideea sa prinde rădăcini. Depozitele de conserve au fost neîncăpătoare, iar piaţa a simţit un suflu nou. Produsele fabricate sub marca ROSSA C au prins atât prin calitate, dar şi la preţ. Anul acesta s-a produs acel fenomen la care spera investitorul.

 Stimulaţi de existenţa unei fabrici care să le preia produsele, legumicultorii s-au pus pe treabă şi au reconsiderat potenţialul agricol al terenurilor care ani la rând au rămas pârloage. A apărut materia primă autohtonă, legume de calitate care, prin reţeta şi procesul modern de fabricaţie, dau faima conservelor de legume marca ROSSA C, produse la Buzău, atât în România, cât şi peste hotare. 

Mărgărit GROSU

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply