Consiliul Județean Buzău sprijină echipa de robotică” Heart of RoBots” a Colegiului Național B.P. Hașdeu

Consiliul Județean Buzău, a adoptat un sprijin financiar, în valoare de 200.000 de lei echipei de robotică” Heart of RoBots” a Colegiului Național B.P. Hașdeu, care s-a calificat la o competiție internațională ce va avea loc luna viitoare în SUA. Cu această finanțare întreaga echipă de robotică de la Colegiul Hașdeu, care numără aproximativ 20 de membri, va putea face deplasarea în America.

În primăvară, echipa „Heart of RoBots”a câștigat locul III la Campionatul Național FIRST Tech Challenge și a fost acceptată la competiția internațională de robotică „Chicago Robotics Invitational”, la care și-au anunțat prezența aproximativ 40 de echipe de liceeni de toate colțurile lumii.

”Am susținut întotdeauna tinerii pasionați, care obțin rezultate uimitoare. Ce mă bucură cel mai mult când vorbim despre echipa „Heart of robots” este că județul Buzău a demonstrat că știe să susțină cea mai mare valoare locală, tinerii noștri excelenți.

Felicitări tuturor celor care au susținut această deplasare. Administrația publică, mediul de afaceri, ONG-urile și mass-media au dat și un exemplu de bună practică prin susținerea acestui proiect.

Mult succes echipei „Heart of Robots”!” a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.