Ziua Drapelului Național al României – Onoare și Mândrie Națională

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată în Garnizoana Buzău începând cu seara zilei de 25 iunie, cu o scurtă ceremonie de coborâre a Drapelului Naţional şi depunere a acestuia spre sfinţire în Biserica militară „Pogorârea Duhului Sfânt”, continuându-se cu ceremonia publică ce a avut loc astăzi, 26 iunie, în Piaţa Dacia.

Momentul festiv a fost marcat de ridicarea Drapelului pe catarg, acompaniată de intonarea Imnului Național, precum și de programul artistic tematic susținut de către elevii Școlii Gimnaziale „General Ștefan Gusă” din Spătaru. Această manifestare a subliniat importanța acestui simbol național și responsabilitatea pe care o avem în a-l onora.

Drapelul nu este doar un steag; este un memento al sacrificiilor făcute de eroii noștri și un far călăuzitor pentru viitorul nostru. Prin profesionalism, integritate și devotament, contribuim la împlinirea idealului de a avea o Românie puternică și unită.

Defilarea militară afost un moment de mare mândrie, arătând forța și disciplina forțelor noastre armate. Militarii noștri au demonstrat încă o dată că sunt gata să apere cu orice preț valorile și libertățile noastre.

Astăzi, mai mult ca oricând, suntem mândri să fim români și să purtăm cu onoare Drapelul Național. Să continuăm să ne unim eforturile pentru a construi o Românie de care să fim cu toții mândri!

La mulți ani, Drapelului Național al României!

Text: Nicoleta Pană

Foto: Alexandru Dragomir