CJ Buzău propune: Bazine de înot pentru comunitățile mici

Consilul Județean anunță: primul bazin de înot cu o capacitate de 30 de persoane este în faza finală de construcție la Sărata Monteoru.

Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru, din care fac parte Consiliul Judeţean Buzău şi Consiliul Local Merei, motiv pentru care şi banii necesari investiţiei au fost împărţiţi: 300.000 euro reprezintă suma alocată de Consiliul Judeţean şi 100.000 euro vor fi alocaţi de Consiliul Local Merei. Bazinul de înot acoperit va beneficia de dotări complete şi va avea o capacitate maximă de 30 de persoane.

„Proiectul presupune realizarea unui bazin acoperit, ce se adresează comunităţilor mici și mijlocii – comune, cartiere, copiilor şi adulţilor. Va avea o capacitate de 25-30 de persoane şi reprezintă un prim pas spre învăţarea acestui sport de către copiii şcolari şi preşcolari, pentru că acest bazin va fi folosit pentru lecţiile de înot, scopul fiind atât pentru desfăşurarea activităţilor sportive, cât şi pentru agrement. Bazinul va avea 18 metri lungime şi o lăţime de 5,5 m”, se arată în documentația tehnică.

„Am un proiect personal, pot să spun, pe care mă gândesc să îl implementăm de anul viitor. Este vorba despre construirea în judeţ a zece bazine de înot, nu pentru agrement, ci pentru copiii care învaţă în şcolile din judeţ, ca aceştia să poată merge în aceste locuri să îşi desfăşoare orele de sport în tot timpul anului. Nu inventez eu apa caldă, am văzut ceva asemănător în ţări mult mai dezvoltate şi am discutat acest proiect cu cei din aparatul tehnic al Consiliului Judeţean şi chiar cineva ne-a făcut un proiect pentru un astfel de bazin”, a declarat Petre Emanoil Neagu