Dumitru Dobrică a fost achitat – FAPTA NU EXISTĂ

A trecut deja o zi plină de la sentința instanței prin care Dumitru Dobrică a fost achitat în procesul penal, în care era acuzat că a cumpărat influență, și nicio publicație locală nu a catadicsit să dea o știre cît de mică, pentru a participa astfel la reabilitarea publică a unui om nevinovat. Instanța spune că fapta nu există, nici umbră de bănuială că Dumitru Dobrică ar fi făcut ceva ilegal. Mă așteptam ca în urma acestei decizii, oamenii din presă, mai ales patronii, care au beneficiat în mod constant de sprijinul omului de afaceri, Dumitru Dobrică, să fie alături de el și chiar să-și pună cenușă în cap după campanile de presă susținute împotriva sa atunci când era la necaz. Nimeni nu a zis nimic, tăcere totală!

Dumitru Dobrică este un iscusit om de afaceri, un om cinstit și bun. Probabil este singurul om de afaceri care și-a construit afacerea și a dezvoltat-o doar prin managemetul și inteligența sa. A fost și un abil politician care a știut să construiască în politică, și oamenii avizați știu la ce mă refer. A fost un apropiat al presei. Mai bine zis, a ajutat presa în momentele cele mai grele și a știut să se țină departe de lumina reflectoarelor chiar dacă o merita. A făcut o singură greșeală. A fost prea deschis față de oameni, lucru periculos după ce depășești un anumit prag, mai ales într-un anumit anturaj.

Nu am fost un apropiat al omului de afaceri Dumitru Dobrică, chiar dacă am lucrat la ziarul său. Erau lingăi versați pe lângă domnia-sa care îl consiliau anapoda și care beneficiau de parale de la el. Când a căzut la necaz, toți i-au întors spatele și au aruncat cu noroi în el, uitând de ajutorul dat.

Mă bucur sincer că a fost achitat și sper ca nimeni să nu mai treacă prin ce a trecut el!