BZI.ro: INCENDIAR! Premierul Dacian Ciolos protejeaza de 8 ani jaful din padurile Romaniei?

Informatii INCENDIARE ies la suprafata, despre jaful criminal petrecut in ultimele decenii in padurile din Romania. Numai in anul 2015, patrimoniul Romaniei a pierdut peste 65.000 de hectare de padure, totul in favoarea unor firme straine cu stranse legaturi cu Presedintia si actualul Guvern. Este vorba despre compania austriaca Holzindustrie Schweighofer, care de peste 10 ani, defriseaza ILEGAL suprafete uriase de padure, scot lemnul la export si nimeni nu le face nimic. Un raport uluitor din 2008 arata ca Ministerul Agriculturii, de pe vremea cand era condus de Dacian Ciolos, a atras atentia asupra jafului padurilor pe care firma austriaca Holzindustrie Schweighofer le comitea. Ciolos cerea atunci rezilerea de urgenta a contractelor pe termen lung cu austriecii si sanctionarea vinovatilor.

 Raportul, insa, a stat in sertare aproape 8 ani, nebagat in seama de autoritati. Documentul a fost prezentat la emisiunea Secvential, cu Adrian Ursu.

De ce Dacian Ciolos nu a pomenit niciodata despre acest raport?

De ce nu a iesit imediat sa faca publice concluziile acestui raport? e ce nu a facut plangere la DNA si la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, impotriva celor de la Holzindustrie Schweighofer? O posibila explicatie este oferita de surse din  cadrul Partidul National Liberal. Conform acestor surse, in schimbul tacerii, Dacian Ciolos ar fi fost promovat comisar pe agricultura in cadrul Comisiei Europene, in intervalul 2010-2014. Nu este exclus ca austriecii de la Holzindustrie Schweighofer sa fi facut lobby pentru promovarea lui Ciolos in functia de comisar european, in schimbul tacerii acestuia in ceea ce priveste jaful CRIMINAL din padurile Romaniei.

Am ajuns bataia de joc a marilor companii europene

 

De altfel, Romania a ajuns bataia de joc a marilor companii europene, care fac tot ce doresc, sub obladuirea politicienilor. Ultimul scandal de proportii vizeaza defrisarile masive, care au lasat tara cu doar 28% din suprafata impadurita, situatia cu atat mai grava cu cat Romania detine ultima si cea mai mare padure virgina din Europa. De altfel, in cadrul unei ample anchete publicate de cotidianul Der Spiegel au iesit la iveala informatii despre cum au negociat austriecii de la Holzindustrie Schweighofer, cei care au pus monopol pe industria prelucrarii lemnului. Cu camera ascunsa, jurnalistii au demonstrat ca reprezentantii companiei sunt dispusi sa plateasca bani grei pentru lemnul taiat ilegal si chiar incurajeaza aceasta practica. Mai mult, atitudinea austriecilor denota foarte multa siguranta, dovedind ca au toate parghiile politice pentru a defrisa nestingheriti, scrie bzi.ro

 

Be the first to comment

Leave a Reply