Discurs înălțător de Ziua Independenței

”Privind în urmă, de-a lungul veacurilor, putem spune că întreaga istorie a românilor se aseamănă cu lucrarea unui meşter Manole, constrâns să sacrifice pe cineva drag odată cu fiecare etapă parcursă pe drumul către ridicarea edificiului numit România modernă a zilelor noastre.
Ziua de 9 Mai este nu doar prilejul de a ne arăta recunoştinţa faţă de înaintaşii care şi-au jertfit viaţa fără preget în două dintre cele mai importante episoade ale istoriei – Războiul pentru Independenţă şi cel de-al Doilea Război Mondial.
Este şi momentul în care marcăm cu toţii încununarea luptei pentru atingerea idealurilor de libertate şi prosperitate, de apartenenţă la spaţiul european, feriţi de ameninţări din afară, dar concentraţi în continuare pe găsirea de soluţii pentru depăşirea altor provocări ale lumii contemporane.
Iar pentru aceasta, vă cer încă o dată să uităm lucrurile care ne dezbină şi, uniţi, să continuăm lupta pentru dezvoltarea unei societăţi durabile şi morale, aşa cum au visat-o dintotdeauna românii!” (prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim)

Be the first to comment

Leave a Reply