Citiți în ”Revista Verde”, ediția print ! Sală de sport pentru persoanele cu dizabilități

Consiliul Judeţean Buzău a aprobat, în cadrul primei reuniuni din acest an, predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a unui teren ce va fi baza de plecare a unui proiect major destinat persoanelor cu dizabilități. Este vorba despre un proiectul ”Construire sală multifuncțională cu gradene și funcții conexe pentru persoane cu dizabilități” amplasat în Buzău, strada Horticolei nr.56, județul Buzău.
Noua sală, construită prin Compania Naţională de Investiţii, va fi prima de acest fel din partea de Sud-Est a României și costă peste 16 milioane de lei.
„Consiliul Judeţean Buzău a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a viitorului amplasament pe care va fi construită sala, angajându-se totodată să asigure condiţiile necesare pentru desfăşurarea în bune condiții a lucrărilor.”, a declarat la finalul şedinţei preşedintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.
Potrivit președintelui Petre Emanoil Neagu sala de sport va găzdui competiţii naţionale și internaţionale și ar urma să fie inaugurată în cursul anului viitor.
„Va fi cea mai modernă și mai mare sală de sport din țară, pe lângă recuperare, persoanele cu dizabilități vor putea face și sport de performanță urmând să fie o destinație pentru competiții naționale și internaționale, precum și pentru olimpicii cu dizabilități din țara noastră”, a mai precizat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.
Conform proiectului, sala ar urma să aibă 145 de locuri destinate spectatorilor, jucătorilor, antrenorilor și arbitrilor și are termen de execuție anul 2019, mai precis 17 luni de la demararea lucrărilor.

Be the first to comment

Leave a Reply