PARTENERIAT PENTRU MEDIU

 

GALLERIA BUZĂU , AGENŢIA DE PROTECŢIE A MEDIULUI BUZĂU (A.P.M. Buzău), S.C. INTERSEMAT S.A au semnat săptămâna trecută un parteneriat pentru derularea Campaniei „Dăm Viaţă Brazilor de Crăciun”.

 

În perioada 15-19 decembrie peste 400 de elevi din şcolile buzoiene vor fi implicaţi în Campania „Dăm Viaţa Brazilor de Crăciun”.

Elevii vor confecţiona decoraţiuni din  materiale şi deşeuri reciclabile şi vor împodobi 16 pomi de Crăciun (cu rădăcină, în ghivece),  în incinta Galleria Buzău.

În această locaţie va avea loc şi festivitatea de premiere, în data de 19 decembrie, la ora 17,00. Elevii vor primi diplome şi cărţi de colorat, iar în luna ianuarie 2015 vor avea ocazia de a planta pomul de Crăciun împodobit de ei în curţile şcolilor participante.

Colaboratorii organizatorilor campaniei „Dăm Viaţa Brazilor de Crăciun” sunt SC RER Ecologic SA şi cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Mateşti, Şcoala Gimnazială Săpoca, Liceul Pedagogic „Spiru Haret”,   Şcoala „George Emil Palade”,  Şcoala „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială nr. 11 şi Liceul de Arte „Margareta Sterian”.

Ionuţ Apostu, Directorul executiv al A.P.M. Buzău: „Scopul acestei campanii este acela de a-i învăţa pe copii să gândească că orice acţiune a lor poate avea un efect favorabil asupra mediului şi că împodobirea unui pom de iarnă în ghiveci poate fi mai benefică pentru mediu decât împodobirea unui un brad tăiat.În plus,  elevii folosesc pentru împodobirea pomilor de iarnă obiecte confecţionate de ei din materiale şi deşeuri reciclabile, deci învaţăîn felul acesta câte ceva despre reciclare.

          Raluca COMĂNESCU,  Mall Manager Galleria Buzău: „Scopul implicării noastre în acest proiect este de a-i ajuta pe micuţii participanţi să conştientizeze propria contribuţie la schimbările climatice şi posibilităţile fiecăruia de a contribui în viaţa de zi cu zi la protecţia climei. Poate ca replatarea unui brad este doar un gest simbolic, dar sperăm ca aceast tip de acţiune să fie îmbraţişată de cât mai multe persoane. Noi credem în responsabilitatea socială a fiecaruia dintre noi şi în obligaţia de a transmite generaţiilor viitoare obligaţia şi dorinţa de a se implica activ în acţiunile de protejare a mediului înconjurător.”

Ionuţ GEORGESCU, Directorul General al S.C. INTERSEMAT S.A.:Dorim ca prin campania „Dăm viaţă brazilor de Crăciun” să ajut[m copiii, dar şi adulţiisă conştientizeze importanţa prevenirii, reducerii, reutilizării şi reciclării deşeurilor de ambalaje. Prin împodobirea brazilor de Crăciun cu globuri realizate din deşeuri reciclabile oferim copiilor o activitate atractivă prin care pot realiza faptul că un deşeu este mult mai mult decât un simplu gunoi – este o resursă necesară. De asemenea, în cadrul acestei campanii, vom împărţi împreună cu RER Buzău sacul galben de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile, astfel încăt copiii vor pune în practică ceea ce învaţă. Este important ca toţi să conştientizăm faptul  că NU MOŞTENIM PĂMÂNTUL DE LA STRĂMOŞII NOŞTRI, CI ÎL ÎMPRUMUTĂM DE LA COPII NOŞTRI.”

Be the first to comment

Leave a Reply