Județul Buzău este reprezentat simultan la două târguri de turism importante

”Este pentru prima dată când județul Buzău este reprezentat simultan la două târguri de turism atât de importante. Astfel, luna aceasta vom fi prezenți și la cel mai mare eveniment anual din industria turismului din România, dar și pe plan internațional, alături de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

 “Descoperă Buzăul”,  este sloganul  sub care  Consiliul Județean Buzău va participa în perioada 15-18 februarie 2024 la Târgul Național de Turism al României (TTR), organizat de ROMEXPO București, unde va avea stand propriu de prezentare, dar și la Târgul Internațional de turism de la Chișinău ”Tourism&Travel Expo – Expoziţie internaţională specializată de turism și călătorii”, unde județul Buzău va fi prezent în cadrul standului național al României.

Va fi prezentată  diversitatea ofertei turistice a județului Buzău, unice în România, (Muzeul Chihlimbarului Colți, Muzeul ”Tabăra de sculptură Măgura”, Vulcanii noroioși etc), comori spirituale ale județului, experiențe culturale și culinare și, nu în ultimul rând, despre Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului.

Toate obiectivele turistice din județul Buzău vor fi aduse în atenția publicului și prin materiale de promovare – pliante, broșuri, hărți, imagini si videoclipuri de prezentare. Anul acesta, la standul Buzăului se vor regăsi 4 materiale noi, precum: broșura “Descoperă Buzăul”, Pliantul “Harta turistică – județul Buzău”, Ghidul către Așezările rupestre și Ghidul către Vulcanii noroioși.

”Potențialul turistic al județului Buzău a început în ultimii ani să fie valorificat, progresele sunt mari și sperăm ca împreună cu partenerii noștri de suflet: Muzeul Județean Buzău, Asociația Ținutul Buzăului, Centrul Județean de Cultură și Artă, Stațiunea de Cercetare Pietroasa și ONG-uri de profil să reușim să arătăm că obiectivele turistice ale Buzăului sunt completate de experiențe ce pot aduce turiștii în conexiune cu natura și că la Buzău pot redescoperi bucuria de a trăi momente frumoase în locuri nebănuite.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Standul Consiliului Județean Buzău va putea fi vizitat în Pavilionul B2 din incinta Romexpo.