Ziua Porţilor Deschise în garnizoana Buzău

Din seria activităților organizate cu ocazia aniversării Zilei Forțelor Terestre Române, face parte și activitatea Ziua Porților Deschise, desfășurată astăzi, 21 aprilie, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

În colaborare cu Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău și a Cercului Militar, peste 300 de elevi au putut afla direct de la militarii din garnizoana Buzău ce presupune cariera militară.

Activitatea a debutat cu vizitarea comandamentului și a sălilor de tradiție unde au putut vedea diverse exponate  și au aflat despre faptele de armă ale înaintașilor buzoieni.

A urmat, apoi expoziția exterioară de armament, tehnică şi echipamente din dotarea militarilor cu specialităţile comunicaţii şi informatică, geniu, informaţii militare şi forţe speciale, precum și standul de informare privind oferta educațională a sistemului militar.

Activitatea s-a încheiat cu vizitarea Bisericii militare „Pogorârea Duhului Sfânt”, unde preotul militar le-a prezentat elevilor semnificația prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință ca patron al militarilor din Forțele Terestre Române.

Zâmbete, curiozități și încântare au fost citite pe chipurile micilor vizitatori, semne că faptele de glorie ale armatei române, experiențele militarilor din teatrele de operații, cât și secretele din viața unui licean sau student din instituțiile de învățământ militar le-a stârnit pe deplin interesul.

Text/foto: Nicoleta Pană