Comunicat de presă

Într-o atmosferă de adevărată sărbătoare, copii, părinți și dascăli ai Școlii Gimnaziale comuna Săpoca au participat astăzi de Ziua învățătorului, la „Parada copiilor”, o manifestare locală anuală aflată anul acesta la a II- ediție.
Un adevărat regal de culoare, cântec și bună dispoziție cu copii costumați în albinuțe, fluturași, ciupercuțe, flori, costume populare, majorete și bicicliști, a colorat astăzi centrul comunei, spre încântarea trecătorilor care au admirat coloană de peste 60 m flancată de mașinile din dotarea Postului de Poliție Săpoca și sub atenta supraveghere a dascălilor și reprezentanților poliției.
Fiecare grup de copii s-a prezentat în fața audienței cu scurte momente artistice pentru care au primit ropote de aplauze din partea audienței.

Și, pentru că activitatea a avut și un scop educativ, cadrul nonformal a permis simularea unei intervenții în caz de incendiu a echipei de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu”, Buzău. Copiii au aplaudat la scenă deschisă victoria pompierilor asupra focului simulat, au făcut cunoștință cu tehnica din dotarea autospecialelor, au primit informații prețioase despre comportamentul lor în cazul calamităților, au studiat costumul de intervenție și surpriză mare pentru ei, au urcat în mașina eroilor lor, pompierii.
Poate cândva, din rândul micuților, se vor ridica viitorii pompieri, la fel cu cei pe care astăzi cei mici îi admiră pentru curajul lor.
Din perspectiva bunei cooperări interinstituționale, conducerea Școlii Gimnaziale comuna Săpoca adresează mulțumiri comandamentului Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” Buzău, d-lui prof. George Vasiliu,reprezentanților Primăriei Săpoca, d-nii Iulian Manea și Ilie Ionel pentru tot sprijinul oferit în organizarea și desfășurarea unei ediții de succes a manifestării „Parada copiilor”, 2018.

DIRECTOR,
Prof. Ştefan Valentina

Be the first to comment

Leave a Reply