Citiți în ediția print ! Iulian Manea are proiecte importante pentru comuna Săpoca

Nicio piatră nu curmă drumul drept și întins din comuna Săpoca. Nici casele solide și impunătoare de-a stânga și de-a dreapta sa nu par să se clintească sau să clipească atunci când șirul lung de mașini se varsă către poalele munților. O comună înfloritoare, ar spune cineva care n-ar fi auzit și n-ar fi trecut decât fugitiv, iar acum se află pentru prima dată cu privirea spre Săpoca. Aproape de oraș, aceasta s-a contopit cu modernul din sânul târgului buzoian, fiind o parte inseparabilă și fruntașă printre comunele din apropierea sa. Noi ne-am aplecat urechea către vocea comunității și am făcut o vizită în miezul acestei comune, aproape de instituția care facilitează dezvoltarea și modernizarea întregii comune.
Frumusețea și lucrurile înscrise în bun-simț sunt rodul unei munci asidue, îndelungi și cu rezultate excelente. Cârmuită nouă ani de Iulian Manea, actualul administrator public, comuna și-a dezvoltat activitatea și s-a prins în proiecte puternice și de interes public.
Unul dintre proiecte are ca obiectiv colectarea deșeurilor din comunitate, atât cel menajer, cât și cel vegetal.
Colaborarea cu societatea Romprest a facilitat curățarea și protejarea mediului din Săpoca, punându-se la dispoziție comunei două mașini de colectare a deșeurilor.
Activitatea nu se oprește aici, vocea populației fiind ascultată și sfătuită prin întâlnirile lunare din cadrul Căminului Cultural din Mătești.
Un element important și indispensabil, apa, ajunge în comuna Săpoca printr-o stație de tratare ultramodernă, lucru ce asigură o calitate sporită și deosebită a acesteia.
O economie la fel de îmbucurătoare atât pentru populația din comuna Săpoca, cât și pentru Glob, se realizează prin pași mici pentru comunitate, dar uriași pentru întreaga planetă. Parcul de panouri fotovoltaice reprezintă un alt punct pozitiv pe lista de proiecte inițiate în această comună.
Un alt proiect se axează pe renovarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale Săpoca. Astfel, copiii, dar și cadrele didactice care predau la această școală, vor beneficia de o îmbunătățire consistentă și calitativă a mediului școlar în care se desfășoară activitățile instructiv-educative. Nu doar școlarii mici și mari se bucură de schimbare, ci și preșcolarii aflați în grădinița din această comună.
Bunăvoința și interesul pentru schimbări importante se remarcă prin finanțările proprii în drumuri asfaltate și terenuri amenajate special pentru copii. Sala de sport, deosebit de importantă pentru elevi, un bazin de înot în cadrul școlii și multe alte proiecte ce se află pe lista de așteptare, caută să transforme comuna Săpoca într-o comună bine condusă, luminoasă, dar mai ales modernă.
Redactor-şef,
Ionica GROSU

Be the first to comment

Leave a Reply