Fenomen de mortalitate piscicolă pe Lacul Morii (București), din cauza lipsei de oxigen din apă

Astăzi, 25 august 2017, ora 07:30, a fost constatată apariția unui fenomen de mortalitate piscicolă pe luciul de apă al Acumulării Lacul Morii. Administrația Națională Apele Romane a dispus luarea tuturor măsurilor necesare în astfel de situații:
✔️ au fost prelevate probe de apă din diferite secțiuni ale lacului, în vederea determinării calității apei, respectiv a conținutului de oxigen din apă;
✔️ au fost prelevate probe biologice provenite din exemplare de pești morți şi transmise Institutului de Diagnostic şi Sanatate Animală (IDSA), pentru identificarea cauzelor care au dus la producerea unui astfel de incident.
În urma rezultatului probelor prelevate s-a constatat faptul că, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă, s-a produs o reducere a concentrației de oxigen în apă până la valoarea de 1,23 mg/l, față de 6 mg/l valoarea minimă admisibilă.
Având în vedere cele de mai sus s-a stabilit că nu există fenomen de poluare. Specialiștii de la Apele Române colectează cantitatea de cca. 200 kg de pește mort, în vederea predării unui operator economic autorizat pentru neutralizarea deșeurilor biologice, acțiune ce va continua și în următoarele două zile

Be the first to comment

Leave a Reply