Grațiela Gavrilescu s-a întors la Ministerul Mediului

Grațiela Gavrilescu și Viorel Ilie au depus jurământul de ministru luni, la Palatul Cotroceni. Grațiela Gavrilescu ocupă acum funcțiile de ministru al Mediului și vicepremier, iar Viorel Ilie a înlocuit-o în funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Schimbările în Executivul condus de Sorin Grindeanu au avut loc după ce Daniel Constantin, fost vicepremier și ministru al Mediului, a pierdut sprijinul ALDE, formațiune din care provine.

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele de numire în funcții a noilor miniștri, anunță ziare.com.
Graţiela Gavrilescu a fost ministru al Mediului în perioada 17 decembrie 2014 – 17 noiembrie 2015.
După ce a părăsit funcția de ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu a abordat public subiectul poluării cauzate în Ploiești de către rafinăriile amplasate în acest oraș ori în apropiere, criticându-i pe factorii de decizie pentru lipsa de acțiune cu privire la acest subiect. Astfel, în luna octombrie a anului trecut, Gavrilescu dădea publicității o solicitare adresată ministrului de la acea vreme, Cristiana Pașca Palmer, prin care îi cerea acesteia să dispună o ”întâlnire de lucru”, la Ploiești, a factorilor decidenți din cadrul MMAP în scopul evaluării și soluționării problemelor de calitate a aerului semnalate de locuitorii municipiului Ploiești și din împrejurimi.

”Menționez că nu este vorba despre o siuaţie accidentală, ci de una care trenează de mult prea mult timp, care nu poate fi catalogată, așa cum se încearcă, drept simplu ‹‹disconfort olfactiv››, aerul devenind, din ce în ce mai des și pe perioade din ce în ce mai lungi, pur și simplu, irespirabil” spunea fostul ministru Grațiela Gavrilescu, în condițiile în care în perioada în care ea a deținut portofoliul de la Mediului nu a avut nicio astfel de întâlnire cu autoritățile, cu reprezentanții rafinăriilor și cu societatea civilă din Ploiești.

Be the first to comment

Leave a Reply