Mergem înainte cu „economia verde” și realizarea ei în practică!

 

Ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer anunță lansarea unui program de finanțare pentru eco-turism. Iată ce spune ministrul pe pagina sa de Facebook:

”Azi am lansat o nouă linie de finanțare de la Fondul de Mediu, pentru susținerea pragmatică a tranziției la economia verde în #România. De data aceasta este vorba de Programul „ECO-TURISM”, al carui ghid de finanțare a fost lansat în consultare publică. Este un program în premieră pentru România, prin care am dorit ca Fondul de Mediu să susțina financiar dotarea și promovarea destinațiilor de turism ecologic din țara noastră. România are un potential ecoturistic imens: 25% din teritoriul țării noastre are statut de arie naturală protejată. Cu toate astea, destinațiile turistice de acest fel sunt fie necunoscute de populație, fie greu accesibile în lipsa unei infrastructuri minime de acces.

 Programul nostru acoperă aceste lipsuri și poate revitaliza ariile protejate și zonele cu valoare naturală din țara noastră prin trasee tematice bine delimitate și prin includerea lor într-un circuit generator de beneficii în sectorul economiei verzi, atât în zonele fără istoric economic, dar și în cele în care economia convențională nu mai poate funcționa.

Eco-turismul este o nișă economică cu creștere rapidă la nivel mondial și un sector în care România poate avea un avantaj comparativ uriaș datorită capitalului natural extraordinar al țării. Viziunea mea este o Românie competitivă și modernă prin investirea în „sectoarele verzi”, iar eco-turismul este unul dintre ele, cu mare potențial”.

Programul poate fi accesat de unităţile administrativ-teritoriale, inclusiv subdiviziuni administrativ – teritoriale ale acestora, instituţii publice, organizaţii neguvernamentale, operatori economici, muzee, instituții din sistemul național de cercetare-dezvoltare si instituții de învățământ superior acreditate.

#RomaniaCompetitiva = #RomaniaVerde#LaMediuMuncimPentruRomania

Be the first to comment

Leave a Reply