Scandalul Volkswagen continuă Milioane de maşini au nevoie de schimbarea injectoarelor

Cel putin 30 de directori ai Volkswagen au fost implicaţi în manipularea testelor de poluare ale automobilelor diesel ale grupului, a relatat miercuri revista germana Spiegel, citand investigatiile interne şi externe care au loc.

Directorul general al diviziei americane a Volkswagen, Michael Horn, a declarat săptămâna trecută că vina aparţine unor „doi ingineri de software”, care au decis instalarea pe automobilele diesel a unui soft care reduce nivelul emisiilor poluante in timpul testelor, aceasta nefiind o decizie de management, relatează Reuters.

Scandalul Volkswagen: Compania anunţă că există încă un software care falsifică testele
Reprezentanţii Volkswagen au refuzat să comenteze informaţia publicată de Spiegel.
Producătorul auto german a recunoscut pe 18 septembrie că a instalat un soft ilegal pe 11 milioane de automobile diesel, pentru reducerea emisiilor poluante ale motoarelor în timpul testelor. Scandalul, izbucnit în urma investigatiilor efectuate de agenţia de mediu din Statele Unite, a dus la înlocuirea directorului general al grupului şi a altor directori din conducerea de vârf, precum şi la scăderea capitalizării VW cu circa 33 de miliarde de euro.
Milioane de masini au nevoie de schimbarea injectoarelor
Volkswagen a încercat să limiteze daunele, dar Standard & Poor’s a retrogradat luni ratingul pe termen lung al grupului, măsura care creşte costurile de finanţare ale producatorului auto. VW a bugetat pentru trimestrul al treilea costuri de 6,5 miliarde de euro pentru finanţarea unei campanii de rechemări în service a 11 milioane de automobile diesel, pentru înlocuirea softului ilegal, care va avea loc in 2016.

ziare.com

Be the first to comment

Leave a Reply