MMAP supune dezbaterii publice proiectele de OUG privind suspendarea temporară și reglementarea exportului de material lemnos

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor supune dezbaterii publice două proiecte de Ordonanță de Urgență a Guvernului, care vizează reglementări mai stricte în ceea ce privește exporturile de material lemnos, precum și suspendarea temporară a acestora. Cele două proiecte de act normativ au fost elaborate având în vedere amploarea tăierilor ilegale de pădure din ultimii 10 ani, efectele acestora asupra sănătății și siguranței cetățenilor, precum și impactul asupra mediului. 

Stoparea tăierilor ilegale vizează interesul public, constituind situaţii de urgenţă şi extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată. Proiectele de OUG au fost elaborate de un grup de lucru format din experții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Finanţelor Publice și Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului. Cele două proiecte de OUG vor fi supuse aprobării în următoarea Ședință de Guvern. 

Un proiect de ordonanţă de urgenţă vizează suspendarea exportului de materiale lemnoase până la 31 august.

 

Cel de-al doilea se referă la o ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri pentru monitorizarea exporturilor şi a livrărilor intra-comunitare de materiale lemnoase.

Între timp, mii de persoane au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară pentru protesta faţă de defrişarile masive, legale sau ilegale care au loc în România.
 

Be the first to comment

Leave a Reply