Sistemul de management integrat al deseurilor, vital pentru judetul Tulcea

 

Chiar daca a fost la un pas de a fi reziliat in anul 2012, proiectul „Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Tulcea” a devenit, in momentul actual, cel mai consistent proiect derulat de Consiliul Judetean, avand o valoare totala de peste o suta de milioane de lei.

„Vorbim de un proiect vital pentru judetul Tulcea, un proiect de peste 30 de milioane de euro, care a fost foarte aproape de a fi reziliat in 2012, dar in care eu am crezut si nu l-am abandonat, asa cum mi-au sugerat unii. 
Este, in momentul de fata, cel mai mare proiect al Consiliului Judetean si, de asemenea, este un proiect necesar, conform normelor Uniunii Europene. Pe componente acest poiect are 12 contracte dintre care trei sunt contractate si alte cinci se afla in evaluare. In plus, mai sunt doua contracte nelansate, pe care am decis sa le lasam la urma si cate un contract contestat si unul pentru care nu am avut niciun ofertant. Aici este vorba despre achizitia unui impingator si a doua barje de transport deseuri, pentru care licitatia se va relua in luna octombrie”, a declarat Horia Teodorescu, presedintele Consiliului Judetean.

Fiind vorba despre o suma imensa ce se va utiliza in urmatorul an sau, mai exact, pana la finalul anului 2015, tocmai pentru a nu avea sincope la finantare, Consiliul Judetean a aprobat in ultima sedinta contractarea unui credit de 20 de milioane de lei care va asigura fluxul acestui proiect.
„Chiar daca timpul ramas pentru implementarea proiectului este foarte scurt, mai putin de un an si jumatate, avem marele avantaj ca nu sunt lucrari complexe in acest proiect, care sa fie de durata. Eu cred ca daca anul acesta reusim sa contractam zece din cele doisprezece proiecte, iar in primavara anului viitor cele doua contracte pentru drumurile de acces la groapa de gunoi de la Mihai Bravu si achizitia miilor sau zecilor de mii de echipamente de colectare, proiectul are toate sansele sa se incadreze in termenul decembrie 2015”, a mai declarat Horia Teodorescu.

Be the first to comment

Leave a Reply