Plantări de arbori în Geoparcul UNESCO “Ținutul Buzăului”cu sprijinul Consiliului Județean Buzău

Consiliul Județean Buzău a facilitat întâlnirea celor trei Școli asociate UNESCO în cadrul unei vizite în Geoparcul U N E S C O Tinutul Buzăului.

”Această activitate a avut ca scop conștientizarea și responsabilizarea tinerilor asupra păstrării și conservării patrimoniului geologic.

S-a vizitat cel mai nou traseu marcat din Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului către geo-situl cu trovanți “Ciupercile de Piatră” de la Odăile.

S-au plantat copaci la punctele de belvedere amenajate recent pe acest traseu.

Elevii au vizitat obiectivele turistice Casa Memorială “Vasile Voiculescu” și Colecția vizitabilă “Muzeul Formelor”, iar reprezentanții Fundației Pădurea de Mâine au povestit copiilor despre beneficiile împăduririi și modul în care se plantează corect.

Activitatea a fost organizată de Consiliul Județean Buzău împreună cu Asociația Ținutul Buzăului, Primăria Odăile, Fundația Pădurea de Mâine și Școlile asociate UNESCO: Colegiul Economic “Regele Mihai I”, Liceul Tehnic Buzău și Școala Odăile”, a consemnat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pe pagina sa de socializare.