Ziua Culturii Naționale și 174 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu la Muzeul Județean Buzău și Teatrul George Ciprian

”Astăzi, am sărbătorit Ziua Culturii Naționale și 174 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu la Muzeul Județean Buzău și Teatrul George Ciprian.

La Muzeul Județean Buzău an de an are loc la această dată prezentarea unui raport de activitate al instituției, care nu se poate încheia decât cu un sentiment de admirație și bucurie că avem o instituție de cultură ce face cinste Buzăului și României. Tot aici, am lansat un nou proiect – Centrul Regional de Resurse pentru Tineret, pe care il vom derula împreună cu Muzeul Județean Buzău pentru toți tinerii din județul Buzău.

La Teatrul George Ciprian ne-am bucurat de poeziile poetului nostru național Mihai Eminescu, recitate de cele mai frumoase voci și interpretate de elevi talentați de la Liceul de Arte Margareta Sterian Buzău.

Buzăul crește din punct de vedere cultural și se așază frumos pe harta culturală națională și internațională”, a notat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pe pagina sa media.