Tanczos Barna: Pot să spun fără exagerare că acest interes și această creștere semnificativă a numărului de mașini electrice din România se datorează exclusiv programului Rabla Plus

Tanczos Barna a explicat, într-o intervenție telefonică la News Hour with CNN, ce face Ministerul Mediului pentru a stimula vanzarea de automobile nepoluante.

„Pot să spun fără exagerare că acest interes și această creștere semnificativă a numărului de mașini electrice din România se datorează exclusiv programului Rabla Plus, pentru că acest sprijin de aproximativ 10.000 de euro pentru fiecare mașină pur electrică este un avantaj semnificativ și practic prin triplarea bugetului față de acum un an de zile ministerul, prin AFM a asigurat o finanțare substanțială a trecerii la mobilitatea verde,

În paralel, ministerul finanțează și rețele sau stații de încărcare, acele stații care sunt realizate de primării. Am deschis o secțiune de depunere de solicitări pentru primării anul trecut, în decembrie. Aici am inclus toate primăriile, fără nicio excepție. Avem deja 491 de primării care au depus dosare de finanțare pentru o sumă de aproximativ 350 de milioane de lei.

În paralel vine și PNRR-ul care prin Ministerul Dezvoltării asigură creșterea numărului punctelor de încărcare cu aproximativ 15.000 de puncte în 4 ani de zile, deci vor veni și finanțările din fondurile europene. Sunt convins că în câțiva ani de zile va fi o rețea dezvoltată pentru a face față solicitărilor”, a spus Tanczos Barna.