Scoatem poluarea din orașe

”Chiar dacă Vinerea Verde este abia mâine, ministrul Tánczos Barna a renunțat și astăzi la mașina cu motor termic pentru a veni la serviciu. Demnitarul a testat, în această dimineață Dacia Spring, noul model 100% electric al brandului auto național”, anunță Ministerul Mediului.

”A fost o experiență interesantă și am rămas plăcut impresionat. Modelul electric al celor de la Dacia oferă exact ceea ce promite, este o mașină ideală pentru transportul urban sau naveta pe distanțe medii și, cel mai important, este un model cu emisii zero. Mă bucur că, în sfârșit, un mare producător auto oferă un model 100% electric la un preț accesibil cât mai multor clienți. Și sper ca acest element, coroborat cu ecotichetul pe care îl oferim prin Programul Rabla Plus, care reduce, practic, la jumătate prețul mașinii, să pornească cu adevărat revoluția mașinilor electrice în România și să scoatem astfel poluarea din orașe”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Inițiativa ministrului este de lăudat, însă pe plan local, poluarea este la ea acasă, și nimic nu sugerează că reprezentanții autorităților publice locale vor urma acest îndemn. La Buzău, primarul are în plan să achiziționeze autobuze rulate, după ce întreaga flotă, cumpărată probabil de la fier vechi, aproape că s-a dezmembrat, iar prin alte instituții se defilează cu mașini cu o capacitate cilindrică din ce în ce mai mare.

#VinereaVerde#DaciaSpring